Община Добрич излезе с позиция относно убийството, извършено на 7 март

...
Община Добрич излезе с позиция относно убийството, извършено на 7 март
Коментари Харесай

Община Добрич за убийството в града: Има опити да бъдат политизирани исканията за повече сигурност

Община Добрич излезе с позиция относно убийството, осъществено на 7 март в градски парк " Св. Георги ".

В нея е посочено, че такива действия би трябвало да бъдат преследвани с цялата суровост на закона и в същото време да има съответни превантивни ограничения, които да не позволяват сходни нещастия.

Трябва да се положат старания и да се намерят ефикасни решения на държавно равнище за предварителна защита на психологичното здраве и зависимостите. В тези процеси е належащо присъединяване на съответните институции, само че и на цялото гражданско общество, се показва в позицията. 

Подкрепяйки справедливите цивилен претенции за повече сигурност, предизвикани от трагичното събитие, Община Добрич спомага на органите на реда с всички сили и средства в границите на своите благоприятни условия и пълномощия. 

Убийството, осъществено в градския парк, потресе Добрич и цяла България. Мъката на околните на починалия наш съгражданин е голяма и всички сме съпричастни към нея , споделят още от Общината.

" За страдание през последните часове има опити да бъдат политизирани изцяло справедливите цивилен претенции за повече сигурност. Въпреки това имаме вяра, че гражданската сила би трябвало да бъде ориентирана към намиране на най-хубавите решения, с цел да не се случват такива нещастия както в нашия град, по този начин и другаде в страната ", приключва позицията на локалната администрация. 

Граждани провеждат митинг пред Съдебната палата в града. Те приготвят и отворено писмо до институциите, в което желаят отговори на въпроси, свързани с убийството и обвинявания в закононарушението. 

Своя позиция на 12 март разпрати и Районната прокуратура. Оттам показаха, че при нападението от края на февруари са били известени едвам на втория ден, а прокурор неотложно е разпоредил задържане на лицето и отвеждането му в профилирано лечебно заведение. 

На взаимен брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Добрич старши комисар Цветан Пировски и районният прокурор Петко Тухчиев споделиха, че има събрани д остатъчно доказателства за съпричастността на обвинявания към убийството. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР